Noen ord fra reiselederen

Drømmegolf i Thailand 
 
Hvorfor reise og spille golf sammen med andre?
Thailand er langt borte, og selv om landet er greit å ta seg frem i for turister som reiser på egen hånd, er det jo utrolig mye enklere å la andre ta seg av detaljene, og nyte en ustresset ferie med felles golf, og kanskje andre utflukter på egen hånd! Dette er fremgangsmåten:
 
0 Ta beslutning om å reise.
1 Bestill (og betal) reisen hos oss.
2 Gå på flyet, og tøm hodet for hjemlige problemer.
3 Gå av flyet, og hils pent på vår lokale tilrettelegger.
4 Glem resten, bortsett fra å stå opp i tide for henting til dagens runde.
5 Husk å reise hjem igjen, selv om du egentlig ikke har lyst!
 
Du får altså fordelen av å benytte en erfaren lokal golfarrangør, og en norsk reiseleder som kjenner de lokale forholdene og er med på alle felles arrangementer, samtidig som du står fritt til å disponere øvrig  fritid som du vil. Vil du ha gode og trygge råd om alt fra restauranter og sightseeing, til leie av bil med sjåfør, vet du at du har folk nær deg som du kan stole på i alle sammenhenger.
 
Det er kun reise, hotell, transport i Thailand og golf som arrangeres felles. Resten av tiden disponerer du på egen hånd, og vi kan garantere deg at det ikke er vanskelig å få den til å gå!
 
Du bestemmer selv hvor mange runder du vil spille, og det eneste du behøver å bekymre deg om, er å stå opp til riktig tid når du skal hentes til dagens runde. Transport, kartlesing, booking av spilletid, betaling av green- og caddiefees samt øvrig stress og mas kan du glemme, for her går alt på skinner. Og du får en pris som reflekterer antall runder og de baner du ønsker å spille.
 
Det er for langt å reise, tenker du kanskje nå. Men den store fordelen med å reise til Thailand, er at de fleste fly går om natten i begge retninger. Det faller helt naturlig å sove noen timer, og før du vet ordet av det er det frokost – og så er du framme! Alle rutefly har god benplass, og går non-stop til Bangkok på ca. 10 timer. Du blir ikke vekket midt på natten for en 4-timers mellomlanding, slik det skjer på charter til Phuket. Du kan sikkert ramse opp mange andre dårlige unnskyldninger for ikke å reise, men hva oppnår du med det? Jo, du går glipp av ditt livs golfferie, og det valget er selvfølgelig ditt!
 
Innkvartering
Vi har valgt rimelig basisinnkvartering på denne turen. Et hyggelig, familiedrevet ”guesthouse”, (et enkelt hotell) med luftige rom, som selvfølgelig har bad, balkong, aircondition, kabel-TV, gode senger og kjøleskap. Europeisk frokost i hotellets restaurant hver dag inngår selvfølgelig også. Du får ikke en stor tropisk have eller utsikt over havet, men det er to minutter å spasere på en trafikkfri gatestump til den 5 km lange sandstranden.
 
Vi bodde på samme sted i 2004 med en gruppe på 22 personer, og alle var  fornøyd med standard og service. Du har tilgang til et svømmebasseng, og bor i et trafikkfritt og stille miljø med noen spisesteder, andre guesthouses, samt en skredder og frisør/massasjeforretning. En liten nærbutikk har du også, slik at du kan fylle kjøleskapet ditt med drikke, isbiter, snacks og tropiske frukter. Det er gangavstand (10 min.) til sentrum av Hua Hin, som har et rolig, avslappet og fremfor alt trygt miljø, uansett hvor du beveger deg.
Om du skulle ønske å bo annerledes, ordner vi selvsagt det mot pristillegg. Og det finnes masser å velge mellom. Men vår erfaring er at rommet er et sted man dusjer og skifter, eller sover. Resten av tiden er man ute, og så lenge det er rent og pent finnes det masse annet å bruke penger på enn et hotellrom man sjelden får glede av i våken tilstand.
 
Byen
Hua Hin har siden tidlig på 1900-tallet vært foretrukket som feriested av Thailands elite, ikke minst fordi kongefamilien har sitt sommerpalass rett utenfor byen. Klimaet i området er gunstig, sammenlignet med andre populære feriemål i Thailand. Byen fylles hver helg av ”bankokianere” på weekendtur, men ellers i uken går livet sin vante gang. Det store innslaget av lokale turister bidrar til å holde prisnivået i sjakk, sammenlignet med andre populære feriemål i Thailand, som oversvømmes av betalingsvillige europeere. Men selvfølgelig er vi ikke de eneste hvite menneskene i byen!
 
Golfprogrammet
Det legges opp til golf på alle hverdager, pluss flomlysgolf den kvelden vi reiser hjem, dvs totalt 11 runder. Fordi vi kjører direkte til Bangkok Golf Club, 20 minutter fra flyplassen, er flomlysrunden å anse som obligatorisk. Men hvis du ikke vil spille kan du selvfølgelig slappe av i klubbhuset til spillerne er tilbake, og det er tid for avskjedsmiddag. 
 
Du synes kanskje det høres mye ut å spille hver dag, men banene er forholdsvis flate, og lette å gå. Med caddie (obligatorisk på alle baner, og inkludert i turens pris) blir det vesentlig lettere enn du er vant til hjemmefra. Du kan også leie golfbil (ca kr 100-125 pr runde) på alle baner. Du er selvsagt ikke låst av det antall runder du forhåndsbestiller. Ønsker du flere, er det bare å si ifra, så ordner vi spill på kort varsel. Helgene er golffrie, og da kan du jo satse på alle de sightseeingtilbudene som selges av en rekke operatører med kontor i sentrum.
 
Vi har lagt opp golfprogrammet slik at vi spiller de 4 beste banene i området minst 2 ganger. På denne måten får du større utbytte av golfen, hvis du velger ”full pakke”. Hvilke baner jeg foretrekker, spør du kanskje nå? Svaret er enkelt – alle. Det er umulig å velge, men du finner sikkert din favoritt!
Det sosiale fellesskapet
 
på en slik tur blir en ekstra bonus for alle. Med golfen som minste felles multiplum knyttes det raskt nye kontakter, og i løpet av et par dager er man som en stor familie. Men for den som ønsker tid alene, er selvfølgelig det heller ikke noe problem. 
 
Første gang i Thailand?
Da kan du jo vurdere å ta 2-3 dager i Bangkok. Fra Hua Hin går det moderne rutebuss hvert 40. minutt fra kl. 04.00 om morgenen til sent på natt. Den koster ca kr 22.- pr. person. Altså det samme som en trikkebillett i Oslo, selv om avstanden er vel 230 km. Vi kan anbefale et rimelig og sentralt hotell. Leiebil med sjåfør i et par dager er heller ikke avskrekkende dyrt, og da har du også transport til de severdighetene du ønsker å besøke. Men trafikken i Bangkok kan gjøre at ting tar tid! Og etter to dager i Bangkok er vi sikre på at du lengter (tilbake) til frisk luft og kortklipte plener!
 
Du kan selvfølgelig også velge å bli i Bangkok et par dager når vi ankommer fredag ettermiddag, og så reise ned til Hua Hin søndag kveld, slik at du rekker golfprogrammet som starter mandag morgen. Her er vi fleksible, og finner en løsning som passer for deg. Og vi ordner selvsagt transport mot pristillegg, slik at du slipper å tenke på det. (Bil med sjåfør til Hua Hin koster ca kr 400.-)
 
Reiselederen, Steinar Bjerke, har reist til Thailand i forretninger i mer enn 30 år, og er godt kjent i Hua Hin. Sammen med vår lokale arrangør, som bor i Hua Hin, har du et virkelig ”radarpar” til disposisjon. Så hva nøler du etter?

Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor