Program 2015
Program / Drømmegolf i Sør-Afrika, 11. til 27. mars 2015
 
Vi har tidligere arrangert 2 turer til Sør-Afrika, i 2008 og 2013. Vi kan vel, uten å overdrive, si at disse turene har vært en dundrende suksess med fantastiske opplevelser av såvel dyreliv som spektakulære golfbaner, vakre landskap, god mat og vin og ikke minst viktig – et hyggelig fellesskap.
 
Denne turen blir litt annerledes. Mindre reising og bedre muligheter til å nyte det gode liv i vindistriktene rundt Cape Town og Stellenbosch, som også har mange fantastiske baner. Har du vært med før vil du få noen nye bekjentskaper på banefronten.
 
I samarbeid med vår forbindelse i Sør-Afrika har, har vi lagt opp programmet for denne turen, og siden vi har god erfaring fra tidligere, er vi sikre på at du vil bli strålende fornøyd med opplegget.
 
Dag 0, onsdag 11. mars 
Avreise fra Oslo med British Airways kl 16:55 via Heathrow, og derfra direkte til Cape Town kl. 20:45, altså kun 1 flybytte/mellomlanding.
 
Dag 1, torsdag 12. mars 
Ankomst Cape Town Int. Airport kl 09:40, der vi blir møtt av vår lokale arrangør, som tar hånd om oss under hele oppholdet. Vi laster opp bussen og kjører til Erinvale Estate **** (40 minutter fra flyplassen) hvor vi blir i tre netter, spiller 2 runder golf, hygger oss med god mat og vin og hviler ut etter den lange reisen. Tidsforskjellen er kun en time, så jet-lag slipper du!
 
Erinvale ligger vakkert til blant vinmarkene ovenfor False Bay mellom Somerset West og Stellenbosch, og hele området er utrolig vakkert, som det meste i denne delen av landet. Kanskje det passer å snike seg til en test av banen i dag, hvis tiden tillater. Greenfee ca. kr 350,-
 
Om kvelden er du invitert til velkomstmiddag i restauranten, som heter Seventeen07. Her kan vi love en kulinarisk reise av høy klasse! Og selvsagt skal vi finne noen riktig gode viner til maten!
 
Dag 2, fredag 13. (uffda!) mars
Hvis du ikke valgte en forhåndstest av banen i går, er det på tide å prøve nå. Etter en herlig frokost venter de grønne gressganger på oss. Banen er designet av «The Black Knight», Sør- Afrikas egen golflegende Gary Player, og byr garantert på flotte golfopplevelser. Og hva smaker vel bedre enn en herlig lunsj på terrassen etter 18 hull med strålende spill? Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Dag 3, Lørdag 14. mars 
Vi bor midt i Sør-Afrikas ledende vindistrikt, og det er gangavstand til flere berømte og gamle vingårder. Derfor har vi satt av formiddagen til et besøk på Vergelegen Wine Estate. Selvfølgelig skal vi smake på det de har å by på, og etter smakingen utstyrer vi oss med velfylte lunsjkurver og inntar vårt måltid under gamle, skyggefulle og enorme kamfertrær i haven. Resten av dagen til fri disposisjon.
 
Kanskje du vil spille golf? Lørdagene er reservert for medlemmer på de fleste baner, men det er kanskje mulig å slippe ut på en ettermiddagsrunde etter lunsjen på Vergelegen? Greenfee ligger på ca. kr 350,-
 
Dag 4, Søndag 15. mars
I dag blir det en «lat» dag, med frokost etterfulgt av en golfrunde. Dette blir den siste runden på Erinvale for denne gang. Etter runden og en lunsj setter vi kursen for Cape Town, 40 min unna) hvor vi bor på Portswood Hotel **** på The Waterfront, rett under det karakteristiske Table Mountain. Om kvelden inviterer vi til en hyggelig middag på en restaurant på The Waterfront, som best kan sammenlignes med vår Aker Brygge, bare mye større.
 
Dag 5, Mandag 16. mars
I dag blir det valg mellom golf og sightseeing, og dagens tur går til Kapp det Gode Håp, trolig via Chapmans Peak (som får våre Vestlandsveier til å se ut som autostradaer), hvis den er åpen . På veien tilbake besøkes pingvinkolonien i Simonstown. (Joda, det er ville pingviner i Afrika!) For de som velger golf spilles dagens golfrunde på Clovelly GC, som ligger i utkanten av Fish Hoek ved False Bay. Denne banen har ikke vært på programmet på våre tidligere turer, og bør bli et spennende nytt bekjentskap. Kvelden til fri disposisjon.
 
Dag 6, Tirsdag 17. mars
Dagens sightseeing går til fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt i 27 år. Deretter går turen med kabelbanen til toppen av Table Mountain, hvor du har en fantastisk utsikt over byen, False Bay og områdene rundt. (Vindforbehold for turen til toppen, for banen stenges hvis det blåser mye)
 
Golfrunden spiller vi på Steenberg Golf Club som noen sikkert husker fra vårt besøk i 2013. En herlig bane i et vakkert område syd for Cape Town.
 
Før golf og sightseeing sjekker vi ut av Portswood Hotel og klargjør for senere forflytning til Stellenbosch Hotel ***, som bringer tilbake mange gode minner fra turen i 2008. Bygningene er fra 1698, men er selvsagt modernisert, og er erklært som «National Monument». Her blir vi resten av oppholdet i Sør-Afrika. Hotellet ligger sentralt i den gamle delen av Stellenbosch, som er utrolig vakker, og det er gangavstand til alt du måtte ønske av shopping, restauranter, barer, museer og andre opplevelser.
 
Dag 7, Onsdag 18. mars
I dag blir det golf på Devonvale, som mange vil huske fra vårt besøk i 2013. På denne banen vil du oppleve at springbooks, impalaer og bontebooks vandrer og løper fritt rundt inne på banen.
 
Dag 8, Torsdag 19. mars
I dag tar vi fri fra golfen, men selvsagt kan det ordnes en runde hvis behovet er tilstede. Forøvrig har vi planer om en tur med bussen vår over Sir Lowry's Pass og over til Bot River, hvor vi tar kystveien tilbake til Stellenbosch via Betty's Bay og Strand gjennom et vakkert kystlandskap. På turen finner vi en hyggelig restaurant hvor vi spiser lunsj.
 
Dag 9, Fredag 20. mars
Pearl Valley er en klassisk Jack Nicklaus-bane, som har vært vertskap for South African Open i 2007, 08 og 09. Her er det ikke mye å utsette på hverken bane eller klubbhus. Vi inntar en lunsj etter runden før vi setter kursen for Franschhoek hvor vi tilbringer resten av dagen i denne utrolig sjarmerende byen, som også er kjent som Sør-Afrikas gourmethovedstad. I dag blir det individuelt valg av spisested for middag. Felles transport tilbake til Stellenbosch etter middagen.
  
Dag 10, Lørdag 21. mars
I Sør-Afrika er lørdagene normalt reservert for medlemmene på de enkelte baner. Men det kan kanskje passe med en fridag fra golfen, og dessuten bor vi midt i et enormt vindistrikt, så hva er vel bedre enn å legge opp til en faglig vintur mellom vingårdene i dette vakre landskapet?? Vi arrangerer en felles lunsj på en av vingårdene, slik at vi virkelig kan nyte det gode liv! Siden vi trolig deler oss denne dagen, er lunsjen ikke dekket i reisens pris, men en høyst overkommelig kostnad kan du regne med!
 
Et alternativ i dag er å velge en safari på Aquila Private Game Reserve (Ca 1,5 times kjøring). Dette er en heldagsutflukt, og du får anledning til å se The Big Five, som er nesehorn, elefant, Cape buffalo, leopard og løve fra åpne Land Rovere. Både frokost ved ankomst, og lunsj er inkludert, og du blir hentet på hotellet, og kjørt tilbake etter at turen er avsluttet Turen er ikke inkludert i reisens pris, og kostnaden kommer vi tilbake til.
 
Dag 11, Søndag 22. mars 
I dag setter vi kursen for De Zalze Golf Course for dagens golfrunde. Etter runden må vi trolig henslepe ettermiddagen med lunsj på terrassen i klubbens restaurant, og dette gir en utmerket mulighet til å teste områdets viner fra fra de kjente vinhusene Spier og Kleine Zalze, som har sine vingårder rundt banen.
 
Dag 12, Mandag 23. mars
I dag spiller vi Stellenbosch Golf Club som ligger mellom vinmarker, og med fantastisk utsikt til Simonsberg og Helderbergfjellene. Banen har vært vertskap for South African Open 1999 og World Amateur Championship i 2006.
 
Dag 13, Tirsdag 24. mars
I dag er det Paarl Boschenmeer Golf Club som skal få unngjelde. Dette er nok en mesterskapsbane som kommer til å teste dine ferdigheter. Etter runden og lunsj, setter vi av tid til å bese byen Paarl, og stikker innom et par vingårder på vei tilbake til hotellet.
 
Dag 14, Onsdag 25. mars
Pearl Valley igjen, og nå er det ut og knuse bane! Etter runden og en avslappende lunsj, legger vi igjen ut på en besøksrunde på noen vingårder på veien tilbake til hotellet.
 
Om kvelden er du invitert til avslutningsmiddag på en svært eksklusiv vingård, som også er et kunstmuseum av meget høy standard. Vi garanterer en opplevelse av de sjeldne!
 
Dag 15, Torsdag 26. mars
Det er tid for å pakke seg ut av hotellet, og siden vi har flyavgang på kvelden kl 20:45, setter vi kursen for De Zalze for en siste golfrunde og slapper av på klubben før vi setter kurs for flyplassen og en lang natt på flyet på vei hjem.
 
Dag 16, Fredag 27. mars
Vi har kort forbindelse til Oslo-flyet, (drøyt en time), og er vel tilbake i Oslo hvor vi lander kl. 10:45,
 
.....og da vi kom hjem var alle enige om at det hadde vært en fin tur! (se neste side)
 
Forbehold om endringer i programmet.
 
Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor